15 Nisan 2014 Salı

Düğün fotoğrafçısı mekan seçimi

Çekimi yapılacak çifte göre mekan seçimi
Bütün hazırlıklar yapılıp sıra düğün fotoğrafı çekimine geldiğinde ilk akla gelen şey nerede çekim yapılacağı olur. İşte bu noktada iyi düşünüp doğru karar vermek önemlidir.
Fotoğraf çekimlerinizin yapılacağı mekan sizi ve tarzınızı yansıtır. Bu yüzden çiftin yaşantısı, istekleri, ruh hali hatta normal hayattaki giyim tarzı bile mekan seçiminde rol oynar.  Bu yüzden karşılıklı istişare ederek nasıl bir mekan olması gerekdiğine birlikte karar verilmelidir.
Yerinde duramayan zıpır bir çifte lunapark dersek sizce hayır der mi? Hatta uçakta evlilik teklifi yapma gibi hayatı hep uçlarda yaşayan birine Vialand gibi bir eğlence mekanında uçmalı kaçmalı bir çekim yapmayı önerirsek yerinde bir mekan seçimi olabilir. Daha sakin, asil pozlardan hoşlanan bir çifte eski harabe fabrikalar, mümkün olabiliyorsa bir tekne üstü veya bir yat, gün batımı, sokak araları hatta gece pozları bile kullanabiliriz. Çift nostalji temalı pozlardan hoşlanan bir tarza sahipse klasik arabalar, tarihi saraylar-mekanlar, hatta eski İstanbul sokakları doğru bir mekan seçimi olacaktır. Daha doğal, doğallık ve sadelikten yana olan çiftlere de içerisinde elektrik direkleri ya da doğal ayrıntıları bozan figürler olmayan parklar, içerisinde köprü olan ormanlar veya göl kenarları gibi sade mekanlar seçilebilir.
Mekanın tören alanına olan uzaklığı
Düğün fotoğraflarınızı düğün veya nişan töreniniz ile aynı güne almak zorunda kaldıysanız mekanın tören alanına olan uzaklığı asla gözden kaçırılmaması gereken bir detaydır. Hatta kuaförüde bu hesaplamaya dahil edip akıllı bir üçgen belirlemeniz çok akıllıca olacaktır.
Düğün veya nişan fotoğraflarınızın çekileceği mekana karar verirken kuaföre en az iki saat, çekime  en az 2-3 saat ve trafikte kalacağınız süreye de yaklaşık 1 ila 2 saat eklemeniz şarttır. Hatta çekim ve tören İstanbul’da yapılacaksa trafik ilk düşünülmesi gereken detaydır.  Bu yüzden işin kuaför kısmı maksimum sabah 8’de başlanmış olması gerekir. En geç saat 11’de kuaförden çıkıldığı düşünülürse çekim mekanına en erken saat 12 gibi ulaşırsınız demektir. Mekanın şartlarına göre en az 2 ila üç saat süren çekimden mola vermeniz gerektiği zamanlarıda eklersek saat 4 gibi ancak çıkarsınız. Bu süreden sonra tekrar eve dönme, evden salona geçiş sürelerinide eklersek tüm işlerinizi ucu ucuna yetiştirdiğinizi göreceksiniz. Biz burada olması gereken saatleri yazsakta deneyimlerimiz bize şunu göstermiştir. Hiç bir gelin kuaförden tahmin ettiğimiz saatte çıkmamıştır. En az bir saat rötarlı bir hazırlık olmuştur. Hatta beklenmedik o kadar farklı detaylar damadın yakasına yapışır ki o gün, çekim mekanında 15 dakika kalıp stresten bize adapte olamamış ve mekanı terketmiş çiftlerimiz bile olmuştur. Bu gibi olumsuzluklar yaşanmaması için rehavete kapılmadan gün içindeki programınızı hızlıca yapmanızı ve buna uymanızı öneririz. Kaynak: Ankara düğün fotoğrafçısı

Etiketler:

0 Yorum:

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa